maandag, 11. juni 2007 - 13:11

Vliegtuigspotters houden enquête

Aalsmeer

SCHIPHOL - Een groep vliegtuigspotters die strijdt voor het behoud van een spottersplaats bij de Kaagbaan op Schiphol, is het afgelopen weekeinde gestart met een enquête onder vliegtuigspotters op deze luchthaven. Hiermee willen ze een beeld krijgen van de wensen van de bezoekers voor een nieuwe spottersplaats, die in de plaats moet komen van de bestaande spottersplaats langs de Kaagbaan.

Deze moet sluiten vanwege de uitbreiding van de luchthaven. Dit tot onvrede van de spotters, die hiermee hun meest geliefde plek om de vliegbewegingen te volgen zien verdwijnen. Drie fanatieke spotters voerden eerder dit jaar al een handtekeningenactie voor het behoud van een spottersplaats langs de Kaagbaan.

In overleg met de luchthaven Schiphol is afgesproken dat de wensen van de frequente bezoekers in kaart worden gebracht door middel van een enquête. De vragen gaan onder meer over het gewenste formaat, sanitaire voorzieningen en de heffing van een eventuele toegangsprijs. Ook kunnen deelnemers hun eigen ideeën over de nieuwe spottersplaats kwijt.

De resultaten van de enquête worden verwerkt in een plan dat wordt aangeboden aan Schiphol.

Enquêteformulieren worden door de initiatiefnemers uitgereikt op de spottersplaatsen rond Schiphol en zijn tevens via de website te downloaden. via MSN, spottersprikbord
Provincie:
Tag(s):