woensdag, 14. november 2007 - 18:07

Vloeistoflek in container

Geldermalsen

Woensdagochtend is de brandweer op de J.F.Kennedylaan in Geldermalsen ingezet, nadat bij een verfproducent oplosmiddelen in het riool terecht waren gekomen.Er is geen gevaar voor de omgeving of omwonenden geweest.

Omstreeks 07.00 uur bemerkte de firma in verfproducten, een lek in de tank. Daarbij is een bepaalde hoeveelheid van het oplosmiddel Xyleen in het openbaar riool terecht gekomen. Direct hierop is door de firma het productieproces stilgelegd en de brandweer gewaarschuwd.

Tijdens het onderzoek bleek al snel dat er geen gevaar voor de omgeving bestond doordat de vloeistof zich vermengd had in het riool en de buitentemperatuur laag was. Hierdoor kon nauwelijks verdamping en/of brandgevaar ontstaan.

In samenwerking met het Waterschap, een reinigingsbedrijf en gemeentewerken, heeft de brandweer enkele rioolputten gedempt. Voortdurend zijn metingen verricht ten aanzien van de concentratie van de vloeibare stoffen. Omstreeks 11uur had men de omvang van de verspreiding in beeld. De inhoud van het riool is tot in het begin van de middag opgepompt en afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):