woensdag, 13. juni 2007 - 15:26

Voetbaltoernooi levert 12.000 euro op voor KiKa.

Haarlem

Woensdagmiddag 13 juni heeft Albert Vuil, ambassadeur KiKa kinderkankerfonds en hoofd sportaccommodaties van de gemeente Haarlem op het stadhuis van Haarlem van jeugdleden van Youngboys een cheque van € 12.000 overhandigd.

Dit bedrag heeft de voetbalvereniging Youngboys uit Haarlem tijdens het voetbaltoernooi van afgelopen zondag 10 juni bijeen gekregen.

's Morgens was er een vriendschappelijk jeugdtoernooi met de jeugdteams van United, Olympia, Schoten, Eagle Gym en Youngboys. Alle teams ontvingen een Fair-Play prijs. 's Middags speelden teams van Ripperda, United, De Brug, Heemstede en Young Boys een seniorentoernooi. Winnaar van dit toernooi was Young Boys.

Het toernooi werd opgeluisterd met een speciaal optreden met dansacts van Dancemaster De Vos waar ook kinderen aan deel konden nemen.
Voorafgaand aan het toernooi heeft Youngboys geld geworven voor Kika bij hun sponsors. Op de dag zelf is een loterij gehouden en is de omzet van de bar beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er vele giften gedaan.

Op de dag zelf werd aan de aanwezige prominente Nederlanders Birgitte Kaandorp en Rob Oudkerk een voorlopig resultaat bekend gemaakt van € 5.000. Het uiteindelijke resultaat is nu bekend en is een bedrag geworden van € 12.000 voor Kika.

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Sophia in Rotterdam, Willem-Alexander in Leiden, VU medisch centrum en Emma in Amsterdam, Wilhelmina in Utrecht, Beatrix in Groningen en UMC St. Radboud in Nijmegen. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Meer info: www.kika.nl
Provincie:
Tag(s):