zondag, 29. april 2007 - 17:46

Voetbalwedstrijd Heerenveen - Feyenoord rustig verlopen

Heerenveen

De politie heeft de komst van 25.500 voetbalaanhangers, waaronder 1.280 Feyenoord-supporters, voor de wedstrijd Heerenveen – Feyenoord naar eigen verluit in goede banen geleid; resultaat 14 aanhoudingen en 25 gemeente uitzettingen.

Het Abe Lenstrastadion was volledig uitverkocht. Ondanks een rustig sfeerbeeld binnen de gemeente Heerenveen leidde het zondagmiddag tot veertien aanhoudingen. In Heerenveen was veel politie zichtbaar op straat aanwezig. Rond 11.30 uur werden aan de Zonnebloem 4 wildplassers aangehouden die tuinen als urinoir gebruikten. Rond datzelfde tijdstip raakte een man gewond die aan de Dracht in een vlaggenmast klom die het begaf.

Rond 13.00 uur werd de Nieuwstraat in het centrum van Heerenveen voor al het overige verkeer afgesloten, een groot aantal feestende uitsupporters had hier 'bezit' genomen van de nog openzijnde cafes, Vlak na de start van de wedstrijd bevonden zich in het centrum van Heerenveen 31 personen die zich onrustig gedroegen. Zes daarvan konden zich niet legitimeren en zijn aangehouden. De politie heeft de overige 25 personen, op grond van de noodverordening, de gemeente Heerenveen uitgeleid.

Rond 15.15 uur werden 2 personen in het centrum van Heerenveen aangehouden omdat ze de bevelen van de politie negeerden. Daarnaast zijn in het stadion 2 personen tijdens een vechtpartij aangehouden.

De gemeente kondigde een noodverordening af die van kracht is vanaf zaterdag 28 april 12.00 uur tot en met zondag 24.00 uur. De begeleiding van het grootschalige sportevenement vroeg inzet van 215 politiefunctionarissen waaronder 2 ME-pelotons. Er is samengewerkt met de politiekorpsen Drenthe, Hollands-Midden, Gelderland-Midden, en Rotterdam Rijnmond. De inzet van de politie concentreerde zich tussen zaterdagavond 18.00 uur en zondagavond 21.00 uur.
Provincie:
Tag(s):