zaterdag, 24. februari 2007 - 13:48

Voetbalwet dichterbij dan ooit

De PvdA gaat snel aan het werk om de voetbalwet er in de Tweede Kamer door te drukken. Volgens De Telegraaf is de kans dat de wet er gaat komen, groter dan ooit tevoren. De KNVB bood donderdag een wetsvoorstel voor de voetbalevenementenwet aan bij alle politieke partijen.

"Na de KNVB hebben wij nu de voortrekkersrol", zegt PvdA-Kamerlid Hans Spekman in de krant. De PvdA had als enige partij in het verkiezingsprogramma expliciet de introductie van een voetbalwet opgenomen. Samen met de VVD wil de PvdA het voorstel voor de voetbalevenementewet voor eind maart indienen. Ook de SP sprak zich eerder al positief uit over de voetbalwet. Deze drie partijen hebben samen een ruime meerderheid in de Tweede Kamer. In het regeerakkoord staat niets over de wet.

Als de nieuwe voetbalwet er komt, kunnen relschoppers voortaan ook te maken krijgen met meldingsplicht, strafverhogingen en strafbeschikkingen. Dat geldt voor wedstrijden in zowel binnen- als buitenland.

Uit een onderzoek van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) blijkt dat één procent van alle stadionbezoekers als voetbalvandaal geregistreerd staat.
Categorie:
Tag(s):