dinsdag, 12. juni 2007 - 20:42

Voor de 24e keer de Omloop van Bedum

Bedum

Voor de 24e keer zal in Bedum de bekende Omloop van Bedum plaatsvinden. Dinsdag 19 juni 2006 zal het hele Groninger dorp in de ban van de wielersport. Wat ooit is begonnen als een éénmalige dorpsactiviteit is nu uitgegroeid tot een waar sportspektakel. Zowel voor de renners als voor het publiek een spectaculaire wielerronde.

Voor de 120 renners is het afzien in de 53 rondes die gereden moeten worden om als eerste te finishen. De renners vinden het een veilig en mooi parcours in het centrum van het dorp Bedum. Het is tegelijk één van de snelste parcoursen van Nederland. De renners bereiken hier snelheden tot wel 55 km per uur!

In samenwerking met een aantal winkeliers en de horeca van Bedum zal de braderie er weer aantrekkelijk uit zien. “Daarmee heeft de organisatie vele activiteiten op poten gezet, om er prachtig MIDZOMERAVOND spektakel van te maken�, aldus het bestuur. Het bestuur bestaat momenteel uit Johan Arends, Tinus Rietsema, Piet Lanting, Henk Panneman, Bé Huizing en Henk van der Velde(voorzitter).

Om klokslag 19.00 uur start de spectaculaire wielerronde, met 120 renners, over 53 ronden en 100 km voor de boeg over één van de snelste parcoursen van Nederland.
Het startschot wordt gegeven door Wilte Everts, Burgemeester van Bedum.

Tot Rondemiss 2007 is verkozen Desiree Onstwedder uit Groningen, kapster bij de bekende Kapper Richard aan de Kapelstraat.
Velting Autobedrijf zal dit jaar de wielrenners begeleiden met snelle auto’s over het parcours.

De Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina heeft een dweilorkest. Op de braderie zal dit dweilorkest, ’De Beemer Geutslikkers’, voor extra sfeer zorgen. Ook zal de DJEMBE groep met muziek uit Senegal optreden op één van de vier terrassen in het centrum. De sportvereniging BALANS uit Bedum zal aan het einde van de Grotestraat op de hoek Kerklaan enkele malen een demonstratie verzorgen van streetdance en acro-gym. De demonstratie vorig jaar met veel acrobatische toeren was een groot succes .
Provincie:
Tag(s):