donderdag, 11. januari 2007 - 8:30

Voor liefde moet je met de billen bloot

Nijmegen

Zoekende monden. Kriebelende liezen.En handen die geen TomTom nodig hebben–ze vinden hun weg toch wel.Let’s talk about sex.Zachtjes praten! Als Allah en God het niet mogen horen, dan dansen we het toch?Wordt het eerste kus of gangbang, maagdenvlies of breezersletje, lief vriendje of loverboy?

Een moslima krijgt bonje met haar ouders. Met één been staat ze in de vrijgevochten en losgeslagen wereld van het westen. Met haar andere been in een cultuur van traditie en geloof. Lastig. Want wijdbeens is ranzig. Zeker in een wereld waarin taboes, uithuwelijking en eerwraak nog altijd actueel zijn.

'Bronstsluier’ is een heftig sprookje van duizend-en-één-nachtmerries en wensdromen vol dans, spel en Arabische muziek.

Danstheater over het genot en de schaamte in onze multi-culti samenleving.

De choreografe Wies Bloemen heeft de opleiding Moderne Dans in Amsterdam gedaan. Haar carrière kenmerkt zich door een zoektocht naar haar eigen taal, welke is terug te vinden in haar voorstellingen. In 1990 richt zij danstheater AYA op en sinds 1996 maakt zij met succes grensoverschrijdende danstheatervoorstellingen voor jeugd en jongeren.

Zij maakt danstheater vanuit een passie voor het wilde, woeste en ontembare in de mens.

In haar voorstellingen behandelt zij altijd grote onderwerpen als verliefdheid, afgewezen worden, dood, geweld, agressie of angst, zaken die er volgens Wies toe doen in het leven, en dus ook in de kunst. Haar directheid levert confronterende en spannende voorstellingen op.

Op vrijdag 26 januari 2007 speelt Danstheater AYA de voorstelling ‘Bronstsluier’ in de Lindenbergzaal van het Lindenberg Theater te Nijmegen. De voorstelling begint om 20.00 uur. Reserveren is ook mogelijk via telefoonnummer 024-3273737.

Choreografie en regie: Wies Bloemen

Dans en spel: Khalid Allaoui, Lynn Bartels, Mouna Laroussi, Tamar Shahinian, Cunsong Xu

Muziek: Behzad Sanati (setar) en Dennis van Tilburg
Provincie:
Tag(s):