dinsdag, 27. maart 2007 - 22:28

Voormalig bibliotheekgebouw 2e Exloërmond aan huisartsenpraktijk verkocht

Tweede Exloërmond

In 2006 is de bibliotheek in 2e Exloërmond verhuisd naar CBS de Wegwijzer en Mondkersheem. Dit heeft tot gevolg dat het voormalig bibliotheekgebouw aan de Middenlaan nu leeg staat. Vanuit het project Kern en Kader is vastgesteld dat het pand geen gemeentelijke functie meer heeft of zal krijgen en dus verkocht kan worden. Huisartsenpraktijk Valthermond wordt de nieuwe eigenaar en zal het pand beschikbaar stellen als gezondheidscentrum.

Kern en Kader is een gemeentelijk project dat zich bezighoudt met de voorzieningen in Borger-Odoorn. Het doel is om te komen tot een betere verdeling en kwaliteit van de voorzieningen in de gemeente. Dit wil het gemeentebestuur bereiken door de beschikbare financiële middelen zodanig in te zetten, dat iedereen gebruik kan maken van veilige voorzieningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Op deze manier moet ook de leefbaarheid in de dorpen behouden blijven. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom het besluit genomen om het pand niet aan te bieden voor openbare verkoop, maar te verkopen aan de huisartsenpraktijk Valthermond.

De huidige huisarts in 2e Exloërmond gaat medio 2007 met pensioen en zijn praktijk zal in goed overleg worden voortgezet in samenwerking met de huisartsen in Valthermond. Het praktijkgebouw kan echter niet worden overgenomen, dus werd er gezocht naar een geschikte ruimte voor het gezondheidscentrum. In dit gezondheidscentrum kan men straks een bezoek brengen aan de twee nieuwe huisartsen, assistentes, een verpleegkundige, een diëtiste, een fysiotherapeut en eventueel een psycholoog.
Provincie:
Tag(s):