zondag, 9. december 2007 - 17:09

Voormalige textielfabriek wordt Retail Park

Tilburg

De transformatie van de voormalige textielfabriek tot een krachtig cluster grootschalige winkelformules is deze week een stap dichterbij gekomen. De gemeente Tilburg en BPF Bouwinvest hebben op donderdag 6 december een intentieovereenkomst getekend om de herontwikkeling van het AaBe-complex verder voor te bereiden. Deze intentieovereenkomst
moet resulteren in een nadere uitwerking en toetsing van de plannen.
De gemeente en BPF Bouwinvest zijn het eens over de ontwikkelingsrichting van het complex.

Inzet is om de voormalige textielfabriek te transformeren tot Retail Park. Hiermee wordt de omgeving Leypark dé locatie voor doelgerichte aankopen in Tilburg. De branchering richt zich op het thema wonen, aangevuld met ruimtebehoevende formules in de vrije tijdbranches. Wethouder Hans Janssen (economie) over het plan: "AaBe is voor
Tilburg een monumentale naam. Via het pand blijft die naam behouden. De voormalige fabriek is een rijksmonument met grote cultuurhistorische waarde voor de stad. Met dit plan verankeren we een stukje industriële geschiedenis en tegelijk zetten we een stevig winkelcluster neer. Het heeft lang geduurd, maar nu zien we gelukkig een enorme voortgang."

Het project is ruim 30.000 m2 groot. Van dit oppervlak wordt zo’n 15.000 m2 ingevuld met bestaande ondernemers en 10.000 m2 met nieuwe huurders. De resterende 5.000 m2 bestaat uit een wijkwinkelcentrum. De inzet is tevens een vijftigtal luxe appartementen te realiseren. Het gehele project wordt voorzien van ruime parkeermogelijkheden, grotendeels ondergronds.

"Voor BPF Bouwinvest vormt het plan voor het AaBe-complex een unieke kans de winkelportefeuille te versterken. Uiteraard zijn wij blij dat we na een lange periode van plannen maken het eens zijn over de toekomst van de voormalige fabriek", aldus Martin du Prie, directeur projecten BPF Bouwinvest.

Naar verwachting start de bouw in 2009. Tot die tijd worden gewenste en noodzakelijke ingrepen in de bestaande bouwwerken waar mogelijk al opgepakt.
Provincie:
Tag(s):