vrijdag, 5. januari 2007 - 10:43

Voormalige Zeevaartschool Den Helder te koop

Den Helder

De gemeente Den Helder gaat het gebouw van de voormalige zeevaartschool aan het Ankerpark 27 via een inschrijving verkopen. Den Helder wil met de verkoop het culturele erfgoed behouden en daarnaast wil het een impuls geven aan de ruimtelijke kwaliteit en economie van het gebied. Dit heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.

Aan de verkoop en de invulling van het pand van de voormalige Zeevaartschool zijn stedenbouwkundige voorwaarden verbonden. Omdat het gebouw een monument is, worden in verband daarmee voorwaarden gesteld. De belangrijkste zijn:
-een restauratieplicht;
-de historische kenmerkende elementen van het gebouw moeten behouden blijven;
-tenslotte moet het gebouw in de zomer van 2008 klaar zijn in verband met de Tall Ships Race Den Helder.

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken voor 15 januari 2007. Daarna kunnen belangstellenden zich tot uiterlijk 31 januari officieel inschrijven voor dit project.

Tijdens deze inschrijfperiode is het voor de partijen die belangstelling hebben getoond, mogelijk het gebouw gedurende een dagdeel te bezichtigen. De redengevende beschrijving, de bouwhistorische opname en bouwtekeningen van het pand zijn gedurende dezelfde periode voor inzage beschikbaar.

Na afloop van de periode van de inschrijving maakt het college van burgemeester en wethouders een selectie uit de beste aanbiedingen. Eind maart /begin april 2007 kan tot verkoop besloten worden.

Meer informatie over de verkoop van de voormalige Zeevaartschool is te lezen op de website van de gemeente Den Helder onder de rubriek projecten/stedelijkevernieuwing. Hier staat meer informatie over de stedenbouwkundige randvoorwaarden en een uitleg over de procedure.
Provincie:
Tag(s):