dinsdag, 20. november 2007 - 19:04

Voorpremiere Scheepsjongens van Bontekoe in Hoorn

Hoorn

De gemeente Hoorn heeft woensdag 21 november een feestelijke voorpremière van de 'Scheepsjongens van Bontekoe' in aanwezigheid van cast en crew. Een dag later kan heel Nederland de film zien.

Het oer-Hollandse verhaal over de belevenissen van drie vrienden die meevaren op het VOC-schip van schipper Bontekoe, naar het beroemde boek van Johan Fabricius, is vanaf 22 november in heel Nederland te zien. Maar voor die tijd komen de drie jongens terug in de stad waar het verhaal begint: Hoorn. Hoorn is er trots op dat Filmhuis Hoorn en Schouwburg het Park op woensdag 21 november de avantpremière van deze meeslepende avonturenfilm (duur: 135 minuten) mogen presenteren.

Het wordt een warm welkom in de thuishaven van Hajo, Padde en Rolf. En op een prachtig moment, aangezien de stad dit jaar haar 650-jarig bestaan viert. Hajo, Padde en Rolf arriveren woensdag 21 november om ongeveer 12.30 uur, uiteraard per boot, bij het historische en kenmerkende beeld van de Scheepsjongens dat in de haven van Hoorn staat.

Na ontvangst door Filmhuisdirecteur Margret Wagenaar en loco-burgemeester Jack van Es maken de jongens een korte wandeling naar het huis van schipper Bontekoe. Vervolgens gaan zij naar het theater waar voor pers en publiek gelegenheid tot het stellen van vragen is. Het Westfries Archief stelt speciaal voor deze voorpremière het originele scheepsjournaal ten toon in het theater.
Provincie:
Tag(s):