zondag, 28. januari 2007 - 19:48

Voorproefje van Spaanse tournee Sint Joseph in’t Bosch

Apeldoorn

Voorafgaand aan de serie concerten die het Apeldoorns ensemble Sint Joseph in’t Bosch in de Tulpvakantie in Barcelona, Girona en Montserrat zal geven zijn er nog twee concerten in Nederland gepland: op zondag 11 februari om 15.30 in de Ned.Hervormde kerk in Wanneperveen en op zondag 25 maart in de Ned. Hervormde kerk in Voorst, eveneens om 15.30 uur.

Na een succesvolle concertreis in het najaar van 2003 staat opnieuw een Spaanse tournee op het programma. Het Apeldoornse ensemble, bestaande uit ca. 35 zangers en instrumentalisten heeft zich in de loop der jaren steeds meer toegelegd op Spaanse muziek uit de Renaissance en de Barok afkomstig uit kloosters, kathedralen en vorstenhoven. In Girona en Barcelona zullen “vergeten� liederen klinken die afkomstig zijn uit de bibliotheek van de kathedraal van Girona .

In Wanneperveen en Voorst worden behalve 16e en 17e eeuwse Spaanse liederen ook enkele delen uit missen van Kerll en Rathgeber, componisten van Duitse kerkmuziek uitgevoerd. Uit dezelfde tijd komen de instrumentele intermezzo’s.

Het ensemble heeft in 1999 zijn 25 jarig jubileum gevierd. Sint Joseph in’t Bosch verzorgt niet alleen concerten in Apeldoorn en omgeving, maar is in het verleden ook opgetreden in Engeland, (voormalig) Tsjecho-Slowakije, Duitsland en Belgie en Spanje (2003).
Provincie:
Tag(s):