zaterdag, 5. mei 2007 - 10:48

Voorstel nieuw Stadhuis goedgekeurd door college

Beverwijk

Donderdag 3 mei heeft het voorstel van de raad met een voorlopig ontwerp van het nieuw te bouwen stadhuis bij het college instemming gekregen. Het voorstel is inmidddels naar de leden van de commissie ABVVM en wordt in de vergadering van 16 mei opnieuw behandeld. Het nieuwe stadhuis moet op het Stationsplein komen.

Het voorlopig ontwerp voldoet aan de eisen zoals gesteld door het college en blijft binnen het door de raad gestelde budget. Het college is van mening dat de architect een markant gebouw met een hoogwaardige uitstraling heeft ontworpen. Het huidige ontwerp is een gebouw van circa 8.000 m² (waarvan het Stadhuis ongeveer 5.400 m² beslaat).

Het voorlopig ontwerp is getekend door architecte Jeanne Dekkers. Tijdens de commissievergadering op 16 mei 2007 geeft zij een uitgebreide presentatie van het VO en een toelichting op het ontwerp.

Beverwijk Vitale Stad: beter wonen, beter werken, beter leven!
Het programma Beverwijk Vitale Stad beoogt een verjonging en revitalisering van Beverwijk. Er komen nieuwe woningen, winkels en voorzieningen, in een mooie omgeving en goed bereikbaar.

Met de bouw van het Stadhuis op het Stationsplein staat het stadbestuur weer midden in de stad. Een voorziening voor de burgers die gemakkelijk toegankelijk is. De uitstraling van het gebouw vergroot het aanzien van het centrum en de leefbaarheid van de binnenstad.
Provincie:
Tag(s):