woensdag, 23. mei 2007 - 9:49

Vorstelijke tronen sieren Venlose binnenstad

Venlo

In de binnenstad van Venlo worden op 30 mei drie vorstelijk tronen geplaatst. De tronen zijn bedoeld voor kinderen die met hun ouders naar de stad gaan. Wanneer ouders in de stad inkopen gaan doen is er voor de kinderen weinig te doen in het centrum. De tronen vormen dan een plek waar de kinderen kunnen spelen, zo laat de gemeente Venlo weten.

De drie tronen zijn een initiatief van het wijkoverleg Venlo-binnenstad. De drie tronen zijn ontworpen door een kunstsmid uit Westerbeek en zijn gemaakt van cortentstaal, waardoor de tronen een ‘roestig’ uiterlijk krijgen. De zetels staan op een platform met twee treden en zijn ongeveer twee meter breed en drie meter hoog. Alle hoeken en randen zijn rond afgewerkt, zodat kinderen geen gevaar lopen. Ook is ervoor gezorgd dat het staal van het zitvlak en de armleuningen niet afgeeft op kleding.

De tronen worden geplaatst op de Hoek van de Grote Kerkstraat/ St. Jorisstraat, bij restaurant Eigenwijs, op het Vleesplein, op de hoek bij de ijssalon en op de Markt voor het Stadhuis.
Provincie:
Tag(s):