zaterdag, 3. november 2007 - 13:55

Vrachtauto rijdt op A28 tegen wegafzetting

Zwolle

Een vrachtauto is vrijdag op de A28 in volle vaart tegen een op de rechterrijstrook staande actie/pijlenwagen gebotst. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Vrijdagmorgen 02 november omstreeks 03.15 uur reed een 38-jarige bestuurder van een vrachtauto over de Rijksweg A28, komende uit de richting van Groningen en gaande in de richting van Zwolle. De bestuurder had net getankt bij benzinestation Haerst op de A28. Hij bereed de rechterrijstrook.

Net voorbij de afrit Ommen waren wegwerkzaamheden aan de gang. Dit werd kenbaar gemaakt aan de weggebruikers onder andere door middel van actie/pijlenwagens. Ter hoogte van hectometerpaal 98.7 reed de vrachtauto in volle vaart tegen een op de rechterrijstrook staande actie/pijlenwagen.

De actie/pijlenwagen kwam ongeveer 50 meter verder links tegen de vangrail tot stilstand. De vrachtauto kwam in de middenberm van de afrit Ommen tot stilstand. De voorzijde van de vrachtauto werd zwaar vernield en gedeukt.

De actie/pijlenwagen werd totaal vernield. De bestuurder van de vrachtauto is ter plaatse aan snijwonden in zijn gelaat door de CPA behandeld. De vrachtauto en actiewagen zijn weggesleept.
Provincie:
Tag(s):