woensdag, 7. maart 2007 - 8:57

Vrachttrams in binnenstad Amsterdam

Amsterdam

Vanaf woensdag zullen er over de tramrails van Amsterdam twee vrachttrams gaan rijden. Het gaat om een pilot van CityCargo Amsterdam die wil aantonen dat het vervoer van goederen ook per tram kan.

Tot en met 31 maart zullen de omgebouwde trams van het GVB bevoorraad worden in Osdorp en rijden dan via een aangewezen route de stad in. Tussen 7 uur ’s ochtends en 23.00 uur worden twee loslocaties aangedaan, de Plantage Parklaan en het Fredriksplein, waar de goederen van de vrachttram worden overgeladen op kleine elektrische vrachtwagens (E-cars). Deze E-cars zorgen voor de uiteindelijke bezorging op de afleveradressen.

Bij een positief resultaat van de Pilot wordt aan CityCargo Amsterdam het recht verleend om gebruik te maken van het Amsterdamse tramnet voor de distributie van goederen. Vanaf 2008 zullen dan ruim 50 speciale vrachttrams en ongeveer 400 E-cars de bevoorrading van winkels, supermarkten en horeca in de Amsterdamse binnenstad gaan verzorgen. Op termijn kan de vrachtram 2500 vrachtwagens per dag vervangen.
Provincie:
Tag(s):