zaterdag, 27. januari 2007 - 19:24

Vrachtwagen-chauffeur goed fout

Hendrik-Ido-Ambacht

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdag op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht een vrachtwagenchauffeur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Bovendien had de 40–jarige man uit Rotterdam veertig uur bijna onafgebroken gereden. Het rijbewijs van de chauffeur werd door de politie ingenomen.

Een agent van de Verkeerspolitie was omstreeks 04.00 uur op de A16 onderweg van zijn werk naar huis toen hij voor zich een vrachtwagen over de weg zag slingeren. Nadat hij assistentie van zijn dienstdoende collega’s had gevraagd zag hij dat de vrachtwagen een parkeerplaats opreed. De agent volgde de vrachtwagen en even later arriveerden de collega’s.

Bij controle van de chauffeur merkten de agenten direct dat er alcohol in spel was. De Rotterdamse chauffeur werd aangehouden en op het bureau bleek uit de definitieve ademanalyse dat hij een alcoholpromillage van 1.8 in zijn bloed had. Dat is bijna vier keer de 0.5 promille die maximaal is toegestaan.

Uit het onderzoek naar de rij- en rusttijden bleek verder dat de chauffeur veertig uur bijna onafgebroken achter het stuur had gezeten. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en overtreding van de rij- en rusttijden voor het wegvervoer. Het rijbewijs van de chauffeur werd ook ingenomen.
Provincie:
Tag(s):