donderdag, 8. maart 2007 - 21:29

Vrachtwagen door rood; motorrijder ernstig gewond

Nijverdal

Een 40-jarige motorrijder uit Wierden is donderdag aan het eind van de middag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding in Nijverdal. Rond 17.00 uur werd een aanrijding tussen een motorrijder en een vrachtwagen gemeld op de kruising Grotestraat – de Jonckheerelaan en de Smidsweg in Nijverdal. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat de motorrijder op de kruising van de Grotestraat met de De Jonckheerelaan ten val kwam. Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bathmen was op de kruising door het rode verkeerslicht gereden waardoor de motorrijder waarschijnlijk schrok en onderuit is gegaan. De motorrijder en de vrachtwagen hebben elkaar niet geraakt, zo meldt de politie, maar de 40-jarige man raakte wel ernstig gewond. Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is ingevorderd.

De gehele kruising was tot ongeveer 19.00 uur grotendeels voor alle verkeer afgesloten geweest, waardoor het verkeer in de avondspits nogal wat hinder heeft ondervonden.
Provincie:
Tag(s):