donderdag, 10. mei 2007 - 15:01

Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving 2007

Fryslân

De provincie Fryslân reikt dit jaar voor de vierde keer de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving uit. Ontwerpers, vormgevers of opdrachtgevers kunnen zich tot 27 juni aanmelden om in aanmerking te komen voor de prijs. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury die door Gedeputeerde Staten van Fryslân is benoemd. De provincie wil met deze prijs voor vormgeving een impuls geven aan de ontwikkeling van en de belangstelling voor vormgeving in Fryslân.

De jury bestaat dit jaar uit Peter Stut (industrieel ontwerper en docent), André Naberman (industrieel ontwerper en adviseur bij Syntens), Vanessa van Dam (grafisch ontwerper en docent), Tellervo Barnhoorn (conservator Nationaal Vlechtmuseum) en Liesbeth den Besten (kunsthistoricus en publicist). De gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Fryslân is technisch voorzitter van de jury en heeft geen stemrecht. De jury nomineert inzendingen en kiest uit de nominaties een uiteindelijke prijswinnaar.

De prijswinnaar wordt op dinsdagmiddag 6 november in De Lawei in Drachten bekend gemaakt. Het team, bestaande uit de ontwerper en opdrachtgever van het winnende ontwerp, ontvangt een bedrag van € 5000,- en een oorkonde. Daarnaast zijn vijf bedragen van € 500,- per combinatie beschikbaar voor eervolle vermeldingen. De prijsuitreiking staat in het kader van een ontmoeting van opdrachtgevers, vormgevers en ontwerpers met jong talent. Want diezelfde middag zal ook de Philips Jongeren Designprijs worden uitgereikt, die dit jaar voor het eerst door Keunstwurk wordt georganiseerd. Met een designprijs voor jongeren heeft Fryslân een primeur; een podium voor jong talent in de leeftijd van 16 tot 26 jaar.

Alle voorkomende disciplines van ontwerpen en vormgeven kunnen in aanmerking komen voor de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving 2007. Het gaat om gerealiseerde ontwerpen die zijn ontstaan vanuit een opdracht of op eigen initiatief van de ontwerper. De ontwerper, vormgever of opdrachtgever dient gevestigd te zijn in de provincie Fryslân.
Provincie:
Tag(s):