vrijdag, 30. november 2007 - 20:16

Vreeman & Vreeman: echtpaar exposeert

Tilburg

De schetsen zijn van Ruud Vreeman, de schilderijen naar de schetsen van zijn echtgenote Ronny Vreeman-Strijbis. Ze exposeren deze gezamenlijk onder de titel "Gemoedstoestanden" in galerie Arto Imago in de Tivolistraat 50 in Tilburg. De expositie loopt van vrijdag 7 t/m zaterdag 15 december. Tijdens de expositie is ook een boekje te koop met de schilderijen en de schetsen. Journalist en voormalig stadsdichter Jace van de Ven maakte er gedichtjes bij.

Cabaretière Karin Bruers veilt op zaterdagmiddag 15 december de kunstwerken. De opbrengst van de veiling gaat naar de Johan Stekelenburgstichting.

Ruud Vreeman vertelt over de aanleiding: "Tijdens lange vergaderingen maak ik wel tekeningetjes. Het eindresultaat verdween eigenlijk altijd in de prullenmand tot ik vorig jaar een operazangeres had gemaakt die ik zelf nogal geslaagd vond. Die heb ik mee naar huis genomen om aan mijn vrouw Ronny te laten zien.

Zij vond de tekening ook leuk en zo is het idee ontstaan om een serie te maken die zij vervolgens is gaan schilderen. Ronny Vreeman: “Uiteindelijk is een serie ontstaan waarin gemoedstoestanden verbeeld zijn zoals verlegenheid, afhankelijkheid en harmonie; uitgebeeld door bijvoorbeeld een ijscoman, een toiletjuffrouw, een vrouw aan een gokkast, et cetera.

We vonden het zelf heel leuk en uiteindelijk hebben we mensen die er wat meer verstand van hebben ernaar laten kijken. Toen die positief reageerden, besloten we ze te exposeren. We wilden er echter geen commercieel verhaal van maken en hebben ervoor gekozen om de opbrengst van de veiling te schenken aan dit goede doel.�

De Johan Stekelenburgstichting heeft als doel kansarme kinderen te helpen op hun weg naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Het fonds ondersteunt, vaak eenmalig, kleine initiatieven of projecten die bijdragen aan dat doel. Bijvoorbeeld Fontys Studenten die een project op hebben gezet voor kinderen in achterstandssituaties, zoals workshops bij de Hall of Fame in Tilburg. Een ander voorbeeld is de sinterklaasmiddag van Pater Poels.
Provincie:
Tag(s):