woensdag, 11. april 2007 - 16:19

Vrijdag derde verdachte moord Musselkanaal voor rechter

Musselkanaal

Op vrijdag 13 april wordt de strafzaak tegen de derde verdachte in de zaak Musselkanaal voortgezet. De 17-jarige man wordt verdacht van het medeplegen van moord op het Duitse echtpaar Posanski in Musselkanaal op 4 juli 2006. In verband met de leeftijd van de verdachte zal de behandeling van de zaak achter gesloten deuren plaatsvinden.

De zaak werd eerder behandeld op 18 januari jl. Tijdens deze zitting stonden drie verdachten terecht. De behandeling van de strafzaak tegen deze 17-jarige verdachte is destijds aangehouden, omdat de rechtbank van oordeel was dat nader onderzoek naar de persoon van de verdachte moest plaats vinden.

De zaken van de beide andere verdachten zijn toen wel volledig inhoudelijk behandeld. Zij zijn bij vonnis van 1 februari 2007 veroordeeld. De 25-jarige man kreeg een gevangenisstraf van 20 jaar wegens het medeplegen van moord opgelegd. De 15-jarige vrouw werd veroordeeld tot 204 dagen jeugddetentie (gelijk aan het voorarrest) en de maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (jeugd TBS) voor medeplichtigheid aan de moord.
Provincie:
Tag(s):