zaterdag, 20. januari 2007 - 23:40

Vroege rode kaart nekt Heerenveen

Een vroege rode kaart van Heerenveen-verdediger Cavin Jong-a-Pin hielp PSV vanavond riant in het zadel. De uiteindelijke 3-1 zege was vooral te danken aan een stormachtig openingsoffensief en een in PSV-opzicht coulante arbiter Roelof Luinge.

In de veertiende minuut werd de doorgebroken Jefferson Farfan aan het shirt getrokken, waarna Timmy Simons vanaf elf meter mocht aanleggen. De Belg faalde niet. Met tien man en ook vrij onverwachts kwam Heerenveen nog voor het half uur op gelijke hoogte via Afonso Alves. Eén minuut daarna schoot Arouna Koné alweer vernietigend de 2-1 binnen na een knappe individuele actie op de rand van de zestien.

De genadeslag werd, wederom van de stip, toegediend door Farfan die even daarvoor licht in de rug was geduwd. Volgens Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek "een belachelijke beslissing" van Luinge.

De tweede helft kende van beide kanten weinig hoogtepunten. Met de defensief ingestelde Mika Väyrynen, die in de rust Kluivert verving, vonden de Eindhovenaren het wel best. Heerenveen was offensief niet in staat het PSV nog enigszins lastig te maken.
Categorie:
Tag(s):