zondag, 10. juni 2007 - 16:57

Vrouw aangehouden op A7

Middenbeemster

Een 38-jarige inwoonster van Amsterdam is afgelopen vrijdag 8 juni aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag op de A7.

De politie heeft vrijdagmiddag op de A7 een 38-jarige automobiliste uit Amsterdam aangehouden. Dit voor haar eigen veiligheid en omdat zij gevaar en hinder veroorzaakte aan het verkeer op de snelweg.

Agenten kwamen in eerste instantie ter plaatse omdat ter hoogte van Middenbeemster spullen van haar aanhanger op de weg waren gevallen. Het betrof een kastje waarvan onderdelen zowel in de rechterberm als in de middenberm terecht waren gekomen. De auto van een achterligger was geraakt en beschadigd. De Amsterdamse regelde deze schade en kreeg van de politie een mini-pv voor de afvallende lading.

Met het kastje weer vastgesjord op de aanhanger kon de Amsterdamse weer verder, maar zij weigerde omdat ze ook direct de spullen uit de middenberm mee wilde hebben. Zij had geen boodschap aan het argument dat dit in verband met het drukke verkeer op dat moment niet kon.

Het aanbod van de politie om de spullen later, als het wat rustiger werd, uit de berm te halen zodat mevrouw het de volgende dag bij de politie kon komen halen, werd ook niet op prijs gesteld.

Toen de Amsterdamse alsnog aanstalten maakte om de snelweg over te steken, werd zij aangehouden. Omdat haar auto van de vluchtstrook afmoest en zij op dat moment niet haar autosleutels wilde afgeven, werd haar auto weggesleept. Nadat de Amsterdamse in het politiebureau in Purmerend was gehoord, werd zij teruggebracht naar haar auto. Naast het vervolg dat justitie aan deze zaak gaat geven, kan de Amsterdamse de rekening voor het wegslepen van haar auto tegemoet zien.
Provincie:
Tag(s):