woensdag, 31. januari 2007 - 14:23

Vrouw aangehouden voor bedreiging Wilders

Tilburg

Een 33-jarige Tilburgse heeft toegegeven dat zij vanaf november 2006 meer dan 100 mails heeft verstuurd aan politicus dhr. Geert Wilders waarin ze hem bedreigt. De vrouw stuurde de mailtjes naar de politicus via de website van zijn partij. Ze gebruikte daarvoor computers in openbare bibliotheken en een publieke ruimte van een kantoor. De verdachte die op 15 januari jl. werd aangehouden zit nog in voorarrest Zij wordt woensdag door het Openbaar Ministerie voorgeleid aan de Raadkamer. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De politie hield op maandagmiddag 15 januari jl. in een kantoorgebouw in Oud Noord, een 33-jarige vrouw op heterdaad aan toen ze bezig was met het versturen van bedreigende e-mail naar de website van de Partij Voor de Vrijheid.

Klanten van die instantie, waar de vrouw op dat moment was, kunnen daar gebruik maken van een computer met internetverbinding. De politie kwam de vrouw door onderzoek op het spoor. De arrestatie volgde mede dankzij alert optreden van het personeel van dat kantoor.

De verdachte werd door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en op donderdag 18 januari jl. door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Het onderzoek door de recherche werd in samenwerking met de politie Haaglanden voortgezet. Tijdens de verhoren gaf de verdachte toe dat zij ruim 100 dreig mails had verstuurd naar politicus dhr. Geert Wilders, die daarvan aangifte deed. De e-mails werden steeds dreigender van inhoud en werden door de politicus en door de politie dan ook zeer serieus genomen.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat de vrouw handelde in overleg of in samenwerking met anderen. Ze verklaarde onder meer dat ze tegen het standpunt over moslims van die politicus was, maar verder bagatelliseerde zij de bedreigingen.
Provincie:
Tag(s):