zondag, 4. maart 2007 - 21:33

Vrouw ernstig gewond na brand in flat

Dordrecht

Bij een brand in een woning is een 73-jarige bewoonster zondagavond ernstig gewond geraakt. De brand brak uit in een flatwoning op de zesde verdieping aan de Maarten Harpertszoon Trompweg in Dordrecht.

De 73-jarige bewoonster van de woning waar de brand uitbrak is door hulpverleners uit haar woning gehaald. Zij was niet bij kennis en is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. Haar toestand is kritiek, dit meldt een woordvoerder van de politie.

Negen omliggende woningen op dezelfde woonlaag werden vanwege de rookontwikkeling ontruimd. De overige flatbewoners werd geadviseerd uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden. De brand is vermoedelijk ontstaan in de woonkamer van het slachtoffer.

De afdeling Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak. Inmiddels kunnen alle bewoners weer terug in hun woning. Stichting Salvage helpt de bewoners met afhandeling van de (braak)schade. De woning van de 73-jarige raakte zwaar beschadigd. De kat van het slachtoffer is levend uit de woning gekomen, een vogel overleefde de brand niet.
Provincie:
Tag(s):