zondag, 22. april 2007 - 16:28

Vrouw gaat agenten te lijf met hakmes

Arnhem

Een 43-jarige Arnhemse is vrijdag door de politie aangehouden nadat ze agenten te lijf was gegaan met een hakmes. De vrouw raakte daarbij zelf gewond nadat ze gebeten was door een politiehond. De agenten waren ongedeerd gebleven.

Door buurtbewoners van de Vogelwijk werd rond tien uur gemeld dat de vrouw met een mes over straat zou lopen. Ook zou een auto van een van de buurtbewoners zijn vernield.

Toen agenten bij de Arnhemse aan de deur gingen kwam de vrouw door de gang op de agenten afrennen met een hakmes. Daarop zagen de agenten zich genoodzaakt zich met pepperspray te verweren en terug te trekken. Vervolgens werd met een politiehond naar binnen gegaan.

Daarop zou de vrouw met het hakmes hebben ingeslagen op de hond. De vrouw werd daarbij door de hond gebeten. Vervolgens lukte het de Arnhemse te ontwapenen en aan te houden. De vrouw is vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

De politiehond bleek ongedeerd. Wat de aanleiding was tot het gedrag van de vrouw is nog onbekend. Volgens de politie maakte de Arnhemse een verwarde indruk.
Provincie:
Tag(s):