donderdag, 1. maart 2007 - 16:16

Vrouw gewond na aanrijding met automobilist op fietspad

Roermond

Bij een ongeval op een fietspad parallel aan de Oranjelaan is woensdagavond een 53-jarige vrouw uit Roermond gewond geraakt. De vrouw werd door een automobilist aangereden, die vervolgens is doorgereden.

Uit getuigenverklaringen bleek dat er vanuit de Kasteel Osenstraat een auto het fietspad opreed in de richting van het ziekenhuis. De bestuurder van de auto meerderde snelheid en een vrouw op de fiets kon nog net uitwijken. De auto raakte echter een volgende fietsster, het 53-jarige slachtoffer, van voren. De vrouw vloog over de kop en kwam op het trottoir terecht. Zij liep diverse botbreuken op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto reed verder en ging ter hoogte van de kruising met de Lindelaan de weg op. Hij vervolgde zijn weg richting Maasniel. Op de plaats van het ongeval heeft de politie een donkerblauw metallic onderdeel van een auto gevonden. Hoogstwaarschijnlijk heeft de onbekende auto schade aan de voorzijde. De politie roept getuigen op die meer informatie hebben over de bedoelde auto.

De politie is verder nog op zoek naar de fietsster die het voertuig nog net kon ontwijken. Het gaat om een vrouw van ongeveer 30 jaar, met een zwarte jas en een donkere broek. Zij droeg haar haren in een paardenstaart. Ze fietste op een fiets met handremmen. Deze vrouw heeft samen met het slachtoffer bij de stoplichten gestaan. Heeft u meer informatie voor de politie, belt u dan met 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):