zaterdag, 15. december 2007 - 10:44

Vrouw komt om bij ongeval op N73

Beuningen

Vrijdagmiddag, omstreeks 16.40 uur, vond op de snelweg A73 tussen Nijmegen en Beuningen, voorbij de Duitse bocht, een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een personenauto kwam in de berm en tegen een boom terecht. De twee inzittenden, een 48-jarige man en 44-jarige vrouw uit Appeltern, werden in allerijl met ambulances naar het UMC St Radboud overgebracht. Echter voor de vrouw mocht deze hulp niet meer baten, zij overleed aan haar verwondingen.

De traumaheli, twee ambulances en diverse politie-eenheden rukten uit. Omdat er sprake zou zijn van beknelling kwam ook de brandweer ter plaatse. De vrouw bleek niet aanspreekbaar, maar kon snel uit de auto worden gehaald. De man werd door brandweerlieden bevrijd. De man liep onder meer een hoofdwond en een hersenschudding op.

De 48-jarige bestuurder zou op de linkerrijstrook van de A73 richting Beuningen hebben gereden. Mogelijk is hij met het linkervoorwiel van het wegdek geraakt en vervolgens vanaf de linkerrijstrook over de rechterrijstrook geschoten en via de vluchtstrook de berm in. Daar raakte de auto met de linkerachterzijde een boom. Politieagenten hebben van twee getuigen verklaringen opgenomen.

Door het ongeval ontstonden er lange files tot in Nijmegen. Daarin gebeurde nog een kleine kop-staart botsing.
Provincie:
Tag(s):