woensdag, 11. april 2007 - 12:11

Vrouw rijdt stellingen om in winkel

Lopik

Een 68-jarige vrouw uit IJsselstein had op dinsdag 10 april een aanrijding in een winkel. Zij bleek onder invloed te zijn. Rond 15.00 uur bevond de vrouw zich met haar elektrische scootmobiel in een winkel aan De Clinckhoeff. Zij rekende wat rookwaar af en wilde achterwaarts de winkel uitrijden. Daarbij raakte zij een winkelstelling. De vrouw schrok daar kennelijk zo van, dat zij vooruit reed, maar botste vervolgens op nog meer stellingen in de winkel. Daarbij raakte haar voorwiel lek.

De winkeleigenaar belde de politie en agenten kwamen ter plaatse. Omdat de vrouw sterk naar alcohol rook, moest zij een blaastest afleggen. Daarbij blies zij een F (fail), hetgeen betekent dat zij beduidend te veel alcohol achter haar kiezen had. De vrouw werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 530 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.
Provincie:
Tag(s):