vrijdag, 23. maart 2007 - 8:08

Vrouwelijk equivalent van de Amstel Goldrace

Bunde

Op zondag 1 april vindt de eerste editie plaats van de Dolmans Heuvelland Classic. De wielerrace voor vrouwen is een prachtige opening van het wielerseizoen, met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Australië, Engeland, Japan, Zweden en Noorwegen. Veel rensters beschouwen de Dolmans Heuvelland Classic als een goede voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, die een week later plaatsvindt.

Het is nadrukkelijk de bedoeling de Dolmans Heuvelland Classic tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

De start is om 13.00 uur bij sponsor Dolmans Landscaping Group aan de Pasweg 25 in Bunde. De eerste rensters worden rond 15.30 uur aan de finish in Sibbe verwacht.

De eerste Dolmans Heuvelland Classic voor vrouwen is met 91 kilometer niet zo lang, maar bevat 13 echte heuvels, de overige hoogteverschillen buiten beschouwing gelaten. Er komen heel wat Amstel Goldrace heuvels voorbij. Twee km na de start duikt de Slingerberg in Geulle al op. Via het Moorveld volgt de Lange Raarberg. Daarna cirkelen de rensters rond Klimmen en Ransdaal, waarbij ook de mooie plekjes bij Winthagen en de Eyserbosweg niet wordt vergeten.

Tussen 13.45 en 14.45 uur heeft het publiek op de Fromberg (driemaal) een prachtig uitzicht op de wedstrijd. Tot de meest uitdagende beklimmingen behoren verder de steile Keutenberg, de Geulhemmerberg en natuurlijk de Cauberg.

Aan de Dolmans Heuvelland Classic nemen talloze toprensters deel. Veel wordt verwacht van wereldkampioene Marianne Vos, die voor het eerst haar regenboogtrui in Nederland tentoonstelt. Andere deelneemsters zijn Suzanne de Goede en Chantal Beltman (T-Mobile), Loes Gunnewijk en Loes Markerink (FlexPoint), Roxane Knetemann en An van Rie (AA-Drink), Emma MacKie en Janne Brok (Vrienden vh Platteland), Kristy Miggels (Therme), Ilse Geldhof (Deerlijk) en Masami Mashimo (Global). Uit de regio komt Danielle Moonen uit Voerendaal aan de start.

De organisatie is in handen van de Limburgse afdeling van de Stichting Holland Ladies Tour. Er is een goede samenwerking met de politie Zuid-Limburg en de gemeenten Meerssen, Nuth, Voerendaal, Gulpen/Wittem, Margraten en Valkenburg.
Provincie:
Tag(s):