donderdag, 29. november 2007 - 9:47

Vrouwenduel FC Utrecht-ADO afgelast uit angst voor rellen

Utrecht

De wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen tussen FC Utrecht en ADO Den Haag die voor donderdagavond op het programma stond is afgelast. De politie in Utrecht heeft aanwijzingen dat ADO Den Haag-supporters de confrontatie met FC Utrecht-supporters willen zoeken.

Voorzitter Jan Willem van Dop is boos en teleurgesteld dat de wedstrijd om veiligheidsredenen niet doorgaat. “Het is stuitend en belachelijk dat we nu ook al bij het vrouwenvoetbal met dit soort problemen worden geconfronteerd. FC Utrecht wil niet het risico nemen om de wedstrijd onder deze druk door te laten gaan.

Uitwijken naar Stadion Galgenwaard is op deze korte termijn om organisatorische redenen geen optie, temeer omdat we de volgende dag in Stadion Galgenwaard spelen tegen Sparta Rotterdam. Overigens zou het een slechte zaak zijn om in de beslotenheid van een stadion een wedstrijd in het vrouwenvoetbal om deze reden verplicht te moeten spelen. FC Utrecht wenst namelijk niet te wijken voor dit soort vormen van terreur�, aldus de voorzitter.

Inmiddels heeft de club het verzoek bij de KNVB ingediend om deze wedstrijd op woensdag 19 december alsnog te spelen.
Provincie:
Tag(s):