maandag, 24. december 2007 - 9:37

Vuurwerkteam politie gaat overlast tegen

Regio

Het speciale vuurwerkteam van de politie dat met name actief is in Zuid-Oost Drenthe heeft de afgelopen weken goede resultaten geboekt. Het vuurwerkteam heeft al meer dan 100 kg illegaal vuurwerk inbeslaggenomen en al rond de 20 vuurwerkwapens.

Tijdens de oud- en nieuwviering van 2006 op 2007 heeft de politie ook al veel vuurwerkpistolen in beslag genomen, de meeste wapens werden in Zuid-Oost Drenthe aangetroffen. Gelukkig zijn in veel gevallen de bezitters toen aangehouden.

Dit jaar is de politie al ver voor de jaarwisseling actief om deze wapens op te sporen. Het in bezit hebben van zo’n pistool is altijd strafbaar. Voor de wet is een vuurwerkpistool gewoon een vuurwapen. Het in bezit zijn van een wapen is een misdrijf en bovendien is zo’n pistool levensgevaarlijk. Met de vuurwerkpistolen wordt in bepaalde gevallen niet alleen op gebouwen geschoten, maar ook op omstanders. Een gevaarlijke en verontrustende ontwikkeling waar de politie de komende tijd oog voor zal hebben.

Het vuurwerkteam heeft zaterdag tegen 12 verdachten proces-verbaal opgemaakt. Hieronder een opsomming van een aantal voorvallen van afgelopen zaterdag.

Coevorden - Agenten hebben zaterdagmiddag tijdens een vuurwerkcontrole munitie voor een vuurwerkpistool en illegaal knal- en siervuurwerk aangetroffen in de kofferbak van een auto aan het Coevorderkanaal in Coevorden. Een 33-jarige man uit IJsselstein is aangehouden. Na overleg Justitie kreeg hij een bekeuring van € 160,- wegens het voorhanden van de munitie en illegaal vuurwerk.

Coevorden – De politie heeft zaterdagmiddag een 47-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het in bezit zijn van knal- en sierpatronen, een vuurwerkpistool en daarvoor bestemde patronen. De goederen werden aangetroffen in de kofferbak van zijn auto bij een staandehouding aan de Rondweg, hij kreeg een bekeuring

Schoonebeek – In de kofferbak van een auto werd zaterdagmorgen aan de Nieuw Amsterdamseweg een vuurwerkpistool aangetroffen met daarbij behorende munitie en knalpatronen. De 26-jarige eigenaar uit Emmen kreeg een bekeuring. Een passagier had 600 strijkers op zak, ook hij kreeg een bekeuring.

Klazienaveen – Agenten troffen zaterdagavond in een woning aan de Mr. Ovingstraat een vuurwerkpistool met munitie en patronen aan. Ook lagen er strijkers en nitraatbommen. Het illegale vuurwerk is inbeslaggenomen. De 46-jarige verdachte kreeg een bekeuring.

Nieuw Dordrecht – De politie heeft zaterdagavond verbaal opgemaakt tegen een 15-jarige jongen uit Klazienaveen. De jongeman werd aangehouden aan de Vastenow nadat hij vuurwerk had afgestoken. Hij werd gevraagd zijn zakken leeg te maken en toen kwamen knalpatronen te voorschijn die met een alarmpistool kunnen worden afgeschoten. Na een verklaring van de verdachte zijn de agenten met hem naar huis gereden en daar trof men nog eens 45 knalpatronen aan. Ook deze zijn inbeslaggenomen. De jongeman gaat het Halt traject in. Zijn vader is in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):