dinsdag, 27. februari 2007 - 21:04

VVD: Kabinet bezuinigt banen weg bij politie

Den Haag

Door de bezuinigingen van het nieuwe kabinet verdwijnen honderden banen bij de politie- en veiligheidsdiensten. Dit blijkt uit een VVD-analyse naar de gevolgen van de bezuinigingen op het veiligheidsapparaat. Mark Rutte: “Dit is volstrekt onaanvaardbaar en naïef. Veiligheid is een primaire taak van de overheid. Daarop bezuinigingen kan niet."

Het nieuwe kabinet bezuinigt op de primaire taak van de overheid: het waarborgen van de veiligheid van haar burgers. Er wordt gekort op de bestrijding van de georganiseerde misdaad en terrorisme en op de bedrijfsvoering van de politie. In het regeerakkoord is afgesproken 750 miljoen te bezuinigen op het overheidsapparaat.

Dit betekent dat 460 banen bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), 128 banen bij de politieacademie en 105 banen bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) op de tocht komen te staan. Op de bedrijfsvoering van de politie wordt 100 miljoen euro bezuinigd. Waar het kabinet dit vandaan wil halen, blijft onduidelijk.

Daarnaast komt er geen minister van Veiligheid en wordt de invoering van een landelijke politieorganisatie opgeschort. “Dit kabinet zet de veiligheidsorganisatie stil en stilstand is achteruitgang, vooral bij de criminaliteitsbestrijding�, aldus Rutte.
Provincie:
Tag(s):