dinsdag, 23. januari 2007 - 19:28

VVD zet vraagtekens bij gele politiejacks

Den Haag

VVD-Kamerlid Laetitia Griffith stelt vragen over de keuze van het nieuwe uniform van de politie. De uniformen van motorpolitie, verkeerspolitie, waterpolitie, politie te paard en spoorwegpolitie worden vervangen. Deze bijzondere groepen politie krijgen gele jassen, dit besluit is een voortvloeisel uit een Europese richtlijn voor opvallende kleding bij werk langs de weg. De VVD vraagt zich af of Europa zich met dit soort zaken bezig moet houden.

Het Witte Kruis is niet blij met deze nieuwe uniformen en is bang voor verwarring. Griffith wil van de minister van Binnenlandse Zaken weten of er bij de keuze van het nieuwe uniform rekening is gehouden met de herkenbaarheid en uniformiteit, zodat de diensten herkenbaar blijven voor burgers. Ambulancemedewerkers hebben momenteel dezelfde kleur en dit kan voor onduidelijkheid zorgen.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken liet eerder deze week al aan Blik op Nieuws weten dat zij de kan op verwarring nihil verwachten. 'Er staat groot politie op de jas en de agenten presenteren zich als politie', aldus de woordvoerder.

Lees bericht over presentatie nieuwe politiejacks
Provincie:
Tag(s):