zaterdag, 10. februari 2007 - 17:02

Wüst oppermachtig op de 3.000 meter

Ireen Wüst is op koers om voor de eerste keer in haar carriere Wereldkampioen te worden bij het Allround schaatsen. In een volgepakt Thialf-stadion pakte ze voor de tweede keer vandaag de ritwinst en leidt ze met ruime voorsprong in het klassement.

Nadat ze eerder vandaag op de 1500 meter de snelste was en de koppositie overnam van Anni Friesinger was het nu de beurt aan de 3000 meter, haar favoriete afstand. Zoals gewend van haar ging ze vol uit de startblokken en zat ze al snel op koers om een baanrecord te rijden. De snelste tijd op dat moment was nog van Cindy Klassen, maar duidelijk was dat Wüst oppermachig was vandaag.

Ook haar directe tegenstander Anni Friesinger probeerde in het spoor te blijven van de Nederlands kampioene, maar werd uiteindelijk tweede op 4 seconden achterstand. Wüst eindigde uiteindelijk op een 4:00.28, wat tevens een nieuw baanrecord is Thialf.

Door deze winst heeft Wüst een voorsprong van bijna 12 seconden op de nummer twee van het klassement, morgen op de afsluitende 5 kilometer.
Categorie:
Tag(s):