woensdag, 6. juni 2007 - 9:47

Waar gaan we deze zomer met de kinderen naar toe ?

Achterhoek

Wie kent het niet, die telkens terugkerende vraag: ‘Waar gaan we deze zomer met de kinderen naar toe’? Een grote attractie? Een dierentuin? Of nog eens naar een avonturenpark. Veel kinderen zijn overal al eens geweest. Waarom niet eens kiezen voor iets kleinschaligs?

Een attractie waar de kinderen ook nog eens wat van kunnen opsteken. Of zich met leuke spelletjes een ochtend of middag kunnen vermaken. Zoals een speurtocht op zoek naar de schat of een spokentocht met MP3-speler. Bezoek dan de website www.kinderroutes.nl. Daar vind je twintig hoogst originele tips voor dat dagje uit met de kinderen. Een initiatief van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

In de Achterhoek zijn liefst twintig bijzondere kinderroutes uitgezet, voor alle mogelijke leeftijdscategorieën. Van een route voor de allerkleinsten, het kabouterpad voor kids van 3 tot 6 jaar, tot een route voor tieners met onderweg een heuse lovetest. Bij iedere route hoort een handig boekje waarin alle routeopdrachten worden gegeven. Iedere keer is er een ander thema, de Tachtigjarige Oorlog, de Middeleeuwen, het leven op een kasteel noem maar op. Telkens leuk geïllustreerd met tekeningen in de sfeer van het verhaal.

Nationaal bekende boeken van kinderboekenschrijvers (Arend van Dam, Martine Letterie, Fred Diks, Tonke Dragt) zorgden in veel gevallen voor de inspiratie. De uitwerking gebeurde in overleg met lokale ondernemers.

De kinderroutes starten telkens bij een Toeristisch Overstappunt in de Achterhoek. Daar is altijd parkeerruimte en de route is er ook te koop. Vaak krijgen de deelnemers na afloop ook nog een souvenir mee naar huis: een kaboutermuts, een bandana, een medaille.

Deelname is al leuk met het eigen gezin of met een of meer vriend(innet)jes. Op de website www.kinderroutes.nl is aangegeven waar de routes starten, hoe lang het duurt en wat de deelnameprijzen zijn. En of het een fiets- of wandelroute betreft. Deelname aan een route is overigens niet duur: voor een paar euro’s per kind heb je een ochtend of middag plezier!
Provincie:
Tag(s):