vrijdag, 23. maart 2007 - 9:21

Wandelen voor water

Heerenveen

In zo'n 60 steden en dorpen in heel Nederland worden vandaag grote en kleine evenementen georganiseerd rondom de actie Wereldwaterdag 22 maart, vaak in aanwezigheid van lokale of landelijke prominenten. In Heerenveen heeft staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Tineke Huizinga-Heringa het startsein van de wandeling gegeven op een parkeerplaats bij het recreatiemeer "Heidemeer" te Heerenveen.

Ruim 170 leerlingen liepen de vijf kilometer met een rugzak gevuld met zes liter water in flessen. In Heerenveen deden de volgende scholen mee aan het waterproject, de Letterbeam, De Ljepper, De Spoorwijzer, de Skoattenwald, en De Hoeksteen.

Wandelen voor Water is een landelijke sponsoractiviteit voor de hoogste klas van het basisonderwijs. De sponsorwandeling vindt elk jaar plaats op of rond Wereldwaterdag, 22 maart. Leef je een dagje in in een kind in een ontwikkelingsland dat gemiddeld 6 km moet lopen om 6 liter water te halen voor het gezin. Kennissen en buurtbewoners werden door de kinderen gevraagd om te sponsoren. Met de opbrengsten van de sponsorloop worden de kinderen in ontwikkelingslanden weer geholpen hun watersituatie te verbeteren. Elke school is verbonden aan een project.
Kijk ook voor info over het project op http://www.wandelenvoorwater.nl/
Provincie:
Tag(s):