dinsdag, 12. juni 2007 - 11:41

Wartenster Wetter Wille

Warten

Een vloot van Skûtsjes, notarisbootjes, opdrukkertjes, sleepboten, skipkesilen, shanty-koren, verhalende zeelieden, watertaxi’s over het Wiid, rondvaarten door de Alde Feanen en tal van andere activiteiten vormen de ingrediënten voor het weekend van het Wartenster Wetter Wille.

Warten zal het weekend van zaterdag 8 september en zondag 9 september volledig in het teken staan van water. Twee dagen vol waterplezier met een gevarieerd programma voor zowel jong als oud. Een nieuw evenement genaamd Wartenster Wetter Wille met als thema dit jaar een blik naar het verleden en een blik gericht op de toekomst van dit mooie dorp dat de toegangspoort is naar het Nationaal Park de Alde Feanen.

Aanleiding voor het organiseren van dit evenement is dat het dorp van oudsher al zeer verbonden is met het water. Was er vroeger nauwelijks of geen infrastructuur en werden de waterwegen voornamelijk gebruikt door het beroepsvaart, tegenwoordig is het water het domein van de watertoerist. De beroepsvaart heeft plaats gemaakt voor de pleziervaart. Stichting WartenactieF, bestaande uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich verbonden voelen met het dorp Warten en het daarbij behorende water, vond het daarom tijd worden om een waterevenement op te zetten.

Het verleden herleefd deze dagen onder andere door een vlootschouw van oude schepen, veelal gebouwd op één der Wartenster werven, een expositie van scheepswerf Bijlsma en een oude (water)ambachtenmarkt. Het heden wordt onder de aandacht gebracht door openstelling van de aan het water gerelateerde Wartenster bedrijven voor bezichtiging.

Kortom: Wartenster Wetter Wille staat voor een weekend vol wateramusement waar een ieder van harte welkom is en waarin u kennis kunt maken met het waterrijke dorp Warten.
Provincie:
Tag(s):