woensdag, 19. december 2007 - 16:56

Waterpolitie beëindigt zoekactie naar vermiste schipper

Amsterdam

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 19 december omstreeks 15.00 uur de zoektocht op het Amsterdamse IJ naar de vermiste schipper zonder resultaat beëindigd. De 59-jarige Amsterdammer werd sinds maandagavond vermist na de aanvaring van zijn schip met een binnenvaartschip. Een tweede opvarende kon worden gered.

Na het ongeval is door hulpdiensten als de Waterpolitie, de Havendienst, Binnenwater Beheer Amsterdam en een helikopter van het KLPD nog geruime tijd op het IJ gezocht. Dinsdag en woensdag is het Landelijk Dregteam van het Korps landelijke politiediensten ingezet.

Het team is gespecialiseerd in het zoeken naar drenkelingen en beschikt over speciale apparatuur. Met ondersteuning van duikers van de Amsterdamse brandweer is op de plaats van het ongeval en de directe omgeving gezocht. Helaas zonder resultaat.

De Waterpolitie en andere hulpdiensten op het water zullen de komende dagen tijdens hun surveillance in het gebied een extra oogje in het zeil houden omdat de mogelijkheid bestaat dat het lichaam vanzelf naar de wateroppervlakte komt.
Provincie:
Tag(s):