donderdag, 31. mei 2007 - 11:29

Waterschap verlegt transportleiding

Deze week is waterschap Zeeuwse Eilanden gestart met het aanleggen van een afvalwatertransportleiding (AWT). De vier kilometer lange leiding gaat het afvalwater tussen Vrouwenpolder en Serooskerke transporteren. De huidige AWT moet verwijderd worden in verband met de aanleg van de N57. De werkzaamheden zijn deze week gestart en duren tot na de bouwvakantie.

De nieuwe transportleiding komt naast de oude leiding te liggen. Dit is langs de huidige N57 tussen Vrouwenpolder en Serooskerke. Door de aanleg van de N57 zou de huidige AWT onder deze nieuwe weg verdwijnen. Om veiligheidsredenen mag een transportleiding niet onder het wegdek liggen. Mocht de leiding kapot gaan, dan kan het waterschap hier geen herstelwerkzaamheden aan uitvoeren. Tijdens de graafwerkzaamheden zal op verschillende plaatsen onder archeologische begeleiding worden gegraven. Er zijn in het gebied drie archeologische vindplaatsen, waar waardevolle materialen opgegraven kunnen worden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf De Voogd uit Grijpskerke. Omwonenden zullen weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden. Het is namelijk niet nodig om wegen af te sluiten. De aanleg van de transportleiding kost € 500.000. Deze kosten worden gefinancierd door Rijkswaterstaat.

Het afvalwater dat door de transportleiding stroomt komt terecht op de rioolwaterzuivering Walcheren. Burgers maken per dag 125 liter water vies. Het waterschap maakt dit afvalwater schoon voordat het weer terug de natuur in gaat.
Provincie:
Tag(s):