vrijdag, 7. december 2007 - 8:52

Waterstad Goes wordt Goese Schans

Goes

Gemeente Goes, woningbouwcorporatie RWS Partner in wonen (Goes) en de projectontwikkelaars Proper-Stok Groep (Rotterdam) en Van Garderen & Dekker (Goes) ondertekenen op 18 december een samenwerkings-overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van het voormalige havengebied in Goes. Dit gebied met de werktitel ‘Waterstad’ krijgt dan ook officieel de naam ‘Goese Schans’.

De naam Goese Schans past goed bij de omliggende gebieden Goese Polder en het Goese Meer. De naam Goese Schans heeft bovendien een historische grondslag. In het gebied komen de Westerschans en Oosterschans voor, onderdeel van de oude verdedigingswerken van Goes. Schans betekent letterlijk: een in het veld opgeworpen versterkingswerk. Goese Schans is ook een mooie uitbreiding en versterking van de stad Goes.

De vier partijen zullen het havengebied in ruim 8 jaar tijd omvormen tot een waterrijke woonwijk. Goese Schans ligt tussen de historische stadshaven, de wijken Goese Polder en Goese Meer en heeft via het kanaal een directe verbinding met de Oosterschelde.

Wonen in Goese Schans betekent wonen omringd door en aan het water. Met moderne architectuur geïnspireerd door grachtenwoningen. Allure en vakantiegevoel zijn in Goese Schans belangrijke kernwaarden. In Goese Schans komen ongeveer tweeduizend woningen, huur en koop, alsmede diverse voorzieningen.

Momenteel zijn alle betrokken partijen nog intensief bezig met het vormgeven van het concrete woningaanbod. Het aanbod zal in ieder geval variëren van vrijstaande woningen en herenhuizen tot appartementen. De start verkoop voor de eerste fase staat gepland voor medio 2008. In 2009 gaat naar verwachting de eerste paal de grond in.
Provincie:
Tag(s):