maandag, 12. februari 2007 - 20:59

Website voorkomt file regio Zwolle-Kampen

Zwolle

De weggebruikers in de regio Zwolle-Kampen kunnen files en oponthoud door wegwerkzaamheden vanaf vandaag voorkomen. Een nieuwe website laat in één oogopslag zien welke wegwerkzaamheden voor onderhoud of verbetering van de wegen worden uitgevoerd in de regio Zwolle-Kampen. Dit geldt voor alle werkzaamheden uitgevoerd door Rijkswaterstaat, de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel. Ook zijn op de nieuwe website wegafzettingen (en omleidingen) te zien voor grote evenementen.

De website is donderdag 8 februari officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Klaasen, de wethouders Cnossen en Wiggers en de heer Batterink, directeur Wegen en Verkeer Rijkswaterstaat Oost-Nederland. De bestuurders hopen dat dit initiatief andere gemeenten zal stimuleren om er bij aan te haken, zodat voor heel Overijssel straks een goed overzicht ontstaat. “De automobilist kan op deze manier vlot en veilig door Overijssel rijden�, aldus gedeputeerde Job Klaasen.

De nieuwe website is een initiatief van Rijkswaterstaat, de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel. Door de wegwerkzaamheden beter op elkaar af te stemmen willen de vier partners samen de overlast beperken, de kwaliteit van de bereikbaarheid in de regio verbeteren en de weggebruiker goed informeren. Vanaf twee weken voor de startdatum van de werkzaamheden is de informatie via de site beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):