zaterdag, 6. januari 2007 - 19:39

Weer aanhouding na overval

De politie in de Achterhoek heeft een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de overval op het benzinestation aan de Rijksweg in Drempt. Inmiddels richt het politieonderzoek zich op nog een overval, die nog niet bij de politie gemeld was.Ook in deze zaak zoekt de politie nog getuigen.

Vrijdag heeft de politie in alle vroegte een 19-jarige jongeman uit Gendringen van zijn bed gelicht. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij niet één maar twee overvallen van afgelopen woensdag.

De eerste overval op het benzinestation aan de Rijksweg in Drempt werd omstreeks 22.00 uur gepleegd. De dader ging zonder buit er vandoor omdat de medewerkster in de veiligheidskooi zat.

Aan de hand van de politiebevindingen werden kort voor middernacht in Ulft twee inwoners (19 en 21) uit die plaats aangehouden. In de loop van de donderdag werd duidelijk dat er dezelfde woensdagavond een tweede mislukte overval was geweest.

Ditmaal bleek een videotheek aan de Sassenstraat het doelwit. Hier kwam rond 22.40 uur een overvaller binnen en bedreigde het aanwezige personeelslid met een vuurwapen. In het pand bleken nog twee klanten aanwezig te zijn en of dit de reden is geweest dat de overvaller er zonder buit vandoor ging, is nog niet bekend.

Waarom de medewerker na afloop geen alarm heeft geslagen, is nog onduidelijk, maar tijdens het rechercheonderzoek werd deze overval pas bekend.

De politie is thans bezig met het verhoren van de drie mannen om een duidelijk beeld te krijgen wie welke handelingen tijdens het gebeurde heeft gespeeld.
Provincie:
Tag(s):