zaterdag, 20. januari 2007 - 21:04

Weer drie minderjarige zakkenrollers betrapt

Amsterdam

Zaterdagmiddag zijn in Amsterdam opnieuw drie minderjarige zakkenrollertjes op heterdaad betrapt door agenten van het Zakkenrollersteam. De drie jeugdige verdachten zijn volgens eigen zeggen tussen de negen en elf jaar en mogelijk van Roemeense afkomst.

Zij werden vanmiddag door agenten in burger aangehouden toen ze op de Dam werden betrapt bij het rollen van een toeristen. In totaal heeft de politie sinds donderdag acht minderjarigen gearresteerd waarvan enkelen voor een tweede keer. Vijf van hen zitten nog vast.

Het onderzoeksteam heeft sterk het vermoeden dat alle verdachten behoren tot een en de zelfde groep. Het politieonderzoek richt zich met name op de ouderen van deze groep en stelt alles in het werk om alle verdachten die zich met deze vorm van criminaliteit bezig houden te arresteren. Politie, justitie en de raad van kinderbescherming doen er alles aan om deze vorm van criminaliteit effectief aan te pakken. Omdat het minderjarigen betreft zullen justitie en politie terughoudend zijn met berichtgeving in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):