zaterdag, 24. maart 2007 - 12:51

Weert gaat drugsoverlast aanpakken

Weert

De gemeente Weert heeft een integraal plan van aanpak gemaakt om de overlast van ongeveer 45 alcohol- en drugsverslaafden te verminderen. Zo’n 18 van deze verslaafden zijn aan te merken als veelpleger. Om de overlast en criminaliteit die zij veroorzaken effectief aan te pakken, is er in nauwe samenwerking met partners een integraal plan ontwikkeld. Dit heeft de gemeente vrijdag bekend gemaakt.

De overlast van verslaafden is vooral te merken in het centrum van Weert. De groep was vorig jaar verantwoordelijk voor 149 incidenten, zo meldt de gemeente. De integrale aanpak richt zich de komende jaren dan ook op dit gebied, te beginnen bij het stationsgebied. Voor een prettige uitstraling van de Midden-Limburgse gemeente is het van belang dat het station en de omgeving van het station schoon, heel en veilig is voor zowel inwoners, ondernemers als bezoekers.

De aanpak zal onder meer bestaan uit het opzetten van trajecten in het Veiligheidshuis, schuldhulpverlening en huis-op-proeftrajecten. Daarnaast zal er door de politie en stadstoezicht een effectief handhavingsbeleid worden uitgevoerd en zal een ex-verslaafde worden ingezet om de groep aan te spreken. Verder zal de gemeente ervoor zorgen dat de omgeving rondom het station een ‘veilige’ uitstraling heeft door o.a goede verlichting, het snoeien van hoge struiken en het afsluiten van de wachtruimte op het station.

Het plan wordt op 2 april besproken in de raadscommissie Algemene Zaken van de gemeente Weert.
Provincie:
Tag(s):