donderdag, 8. november 2007 - 20:46

Weg afgezet door losse leien kerktoren

Breda

De gemeente Breda heeft donderdagavond een deel van de Baronielaan afgezet ter hoogte van de Heilig Hartkerk, tussen huisnummers 18 en 28. Vanmiddag is bij een inspectie van de toren door de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente gebleken dat leien op het dak van de toren los liggen.

De gemeente Breda heeft hedenavond een deel van de Baronielaan afgezet ter hoogte van de Heilig Hartkerk, tussen huisnummers 18 en 28. Vanmiddag is bij een inspectie van de toren door de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente gebleken dat leien op het dak van de toren los liggen. Gezien de weersvoorspelling voor de komende dagen, waarin gesproken wordt over stevige wind, bestaat de kans dat er leien van het dak afwaaien.

Om ongelukken te voorkomen en beschadiging aan auto’s te vermijden, zet de gemeente daarom een deel van de straat rond de kerk af.

Het verkeer kan voor beide richtingen gebruik maken van één rijbaan. Met borden wordt het verkeer begeleid. De omwonenden in de directe omgeving van de kerk en aan de overkant van de afzetting, wordt verzocht om hun auto’s elders neer te zetten. Dat kan bij wijze van uitzondering ook in het betaald parkeren gebied rondom de Baronielaan. De afdeling Stadstoezicht is daarover geïnformeerd.

Gelet op het dringende karakter van de maatregel is het mogelijk dat de politie auto’s van eigenaren die niet direct bereikbaar zijn, naar elders in de wijk verplaatst. De politie zorgt dat de eigenaren hierover worden geïnformeerd. Het is nog niet bekend hoe lang de maatregel duurt. De verwachting is enkele dagen.
Provincie:
Tag(s):