donderdag, 12. april 2007 - 16:48

Werder defensief gehandicapt, maar Van Gaal is niet blij

AZ is de enige nog overgebleven Nederlandse ploeg in Europa. Vanavond moet de ploeg van trainer Louis van Gaal afrekenen met Werder Bremen, dat defensieve problemen heeft. Maar echt blij is Van Gaal daar niet mee.

Werder Bremen speelt vanavond zonder Per Mertesacker, Pierre Wome en Christian Schulz. Volgens Van Gaal is dat geen voordeel. ,,Het is altijd belangrijk om te weten hoe de tegenstander speelt. Uit de heenwedstrijd weten we hoe Mertesacker en Wome spelen. Het wordt nu moeilijker om in te schatten wie er staan én hoe ze spelen", zei de coach op de laatste persconferentie. "Hoe belangrijk Schulz voor Werder is, weet ik niet. Maar ze hebben genoeg spelers met exceptionele kwaliteiten." Petri Pasanen neemt de plaats links achterin over van Wome en Frank Baumann schuift vanaf het middenveld een linie terug.

Van Gaal verwacht geen ander Werder Bremen dan vorige week in Alkmaar, toen het 0-0 werd. "Ik vond dat ze toen met heel respect tegen ons speelden. Morgen verwacht ik dat weer. Ondanks dat ze thuis spelen. 0-0 is een moeilijke uitslag voor Werder. Of ze moeten in de eerste minuut scoren, dan verandert natuurlijk alles.�

Volgens de oefenmeester zijn de kansen van zijn ploeg na vorige week niet gegroeid. "Er is geen favoriet. De kans dat we doorgaan is nog steeds fifty-fifty." Werder Bremen-trainer Thomas Schaaf wilde ook geen gewaagde uitspraken doen. Net als AZ moet zijn ploeg vanavond scoren om door te gaan. "Doelpunten zijn een onderdeel van goed spel en kort geleden speelden we dat spel. Ik hoop donderdagavond een paar doelpunten te zien en hoop dat effectiever met onze kansen omgaan dan onze tegenstander."

Het duel in Bremen begint om 20.45 uur en is live te zien op Nederland 3.
Categorie:
Tag(s):