donderdag, 1. november 2007 - 21:02

Werkplein Hoogeveen officieel geopend

Hoogeveen

Het bedrijfsverzamelgebouw Werkplein in Hoogeveen is donderdag officieel geopend. in het bedrijfsverzamelgebouw zijn drie organisaties op het gebied van werk en inkomen onder één dak gehuisvest, voorheen waren op deze locatie alleen CWI en UWV gevestigd.

Op de locatie aan de Eisenhowerstraat is in de afgelopen maanden gewerkt om het samenwerkingsverband tussen het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), Sociale Zaken van de gemeente Hoogeveen en Uitvoering Werknemersverzekering (UWV) een gezicht te geven. Het Werkplein is het resultaat van deze samenwerking.

Regiomanager werk Machiel Roelandschap van UWV zei tijdens de opening dat het niet uitmaakt om welke doelgroep het gaat. “Van belang is hoe een werkzoekende geholpen wordt. De klant krijgt de dienstverlening die hij of zij wenst�.

Wethouder Klaas Smid van Hoogeveen constateerde een sterke motivatie onder de medewerkers van de verschillende diensten om er samen echt iets van te maken, om de klant zo goed mogelijk te bedienen.

Districtsmanager Sandra van Galen van het CWI regio Noord stelde dat dankzij de samenwerking “de dubbelingen eruit zijn.� Volgens haar kunnen zo meer mensen aan werk worden geholpen. “En het maakt ook niet uit of het om een uitkeringsgerechtigde gaat of iemand die gewoon op zoek is naar een andere baan. Mensen zijn met opleidingen geschikt te maken voor het werk dat ze zoeken. Daarin gebruiken we elkaars expertise.�

Werkplein heeft een laagdrempelig karakter en door het samenbrengen van bovengenoemde organisaties kunnen werkzoekenden en werkgevers elkaar op efficiënte manier van dienst zijn op het gebied van arbeidsbemiddeling, reïntegratie, opleiding en sociale zekerheid.

Werkplein is iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend en telefonisch te bereiken onder nummer 0528 – 768390.
Provincie:
Tag(s):