dinsdag, 18. december 2007 - 18:54

Werkstraf voor ambtenaar De Bilt wegens verduistering

De Bilt

Een oud-ambtenaar van de gemeente De Bilt is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden en een werkstraf van 240 uur, omdat hij tussen september 2004 en februari dit jaar in totaal 181.861,51 euro verduisterd had.

De verdachte heeft bekend. Van het geld schafte hij luxegoederen aan. Inmiddels heeft hij een betalingsregeling getroffen met de gemeente.

De rechtbank achtte de feiten dusdanig ernstig dat dat het opleggen van een gevangenisstraf, zoals is geëist door de officier van justitie, rechtvaardigt. De rechtbank heeft echter ook de persoonlijke omstandigheden van verdachte zwaar laten meewegen.

Zo heeft verdachte een gezin dat financieel zwaar getroffen zal worden indien verdachte veroordeeld zal worden tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf, op een moment dat hij op het persoonlijke vlak orde op zaken aan het stellen is.

Ook de betalingsregeling zou in het gedrang komen, wanneer een onvoorwaardelijke gevangenis wordt opgelegd. Daarom vond de rechtbank een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf passend en geboden
Provincie:
Tag(s):