zaterdag, 3. maart 2007 - 23:03

Werkstraf voor leerling na bedreiging docenten

Zutphen

De kinderrechter heeft donderdag in een strafzaak een 16-jarige Epenaar veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur. De Epenaar werd verdacht van onder meer bedreiging van zijn docenten via Internet.

De 16-jarige verdachte had foto's van onthoofde en bebloede docenten van de RSG Noordoost Veluwe op het internet geplaatst. De betreffende docenten hadden zich hierdoor ontdaan en ook wel bedreigd gevoeld. De stelling van de officier van justitie dat een dergelijk handelen strafbaar is en als bedreiging kan worden aangeduid werd door de kinderrechter gevolgd. De kinderrechter heeft de verdachte duidelijk gemaakt dat zijn gedrag ontoelaatbaar is geweest en dat de foto's veel indruk hebben gemaakt op de betreffende docenten.

De Epenaar verklaarde spijt te hebben en heeft de docenten in een persoonlijk gesprek zijn excuses aangeboden. Er was sprake van persoonlijke problematiek waarvoor hij nu een behandeling krijgt.

De spijtbetuiging was voor de kinderrechter aanleiding de eis van de officier van justitie te volgen en een geheel voorwaardelijke werkstraf van 100 uur op te leggen met een proeftijd van 2 jaar. Als voorwaarde heeft hij daarbij gesteld dat de minderjarige jongen zich laat begeleiden door de jeugdreclassering en dat hij de behandeling, die hij krijgt voor zijn persoonlijke problemen, helemaal afmaakt. De verdachte had al een aantal dagen vastgezeten en was onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Dit had grote indruk op hem gemaakt. Op de school was de verdachte na het gebeuren niet meer welkom.
Provincie:
Tag(s):